Kedimi Eve Alıştırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yeni kedi sahiplenenler son zamanlarda ‘kedimi eve alıştırmak istiyorum, ne yapmalıyım’ gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Yeni bir eve taşınanlar ya da minik dostunuzun eve alışma sürecinde zorluk yaşayanlar için hazırladığımız bu yazıyı sonuna kadar takip etmenizi öneriyoruz. Aslında biraz sabırla hareket ederken dikkat etmeniz gereken birçok faktörün olduğunu da unutmayın. Sizlere bu konuda önerimiz, eğitmeye çalışırken pes etmeden hareket etmek ve belirttiğimiz üzere sabırlı olmaktır.

Kedi dostlarımız yaşamlarındaki en ufak değişiklikte strese girmeye meyillidir. Aynı durum alışılagelmiş yaşam alanlarının değişiminde de geçerlidir. Örneğin ev değiştirdiğinizde kediniz yeni yaşam alanına uyum sağlamada güçlük çeker. Çoğu zaman tedirgin olabilen kediniz strese gireceğinden agresif tavırlar sergileyebilir. Yavru kedi sahiplenenler ise kedinin ilk eve girişinden itibaren şaşkınlık duyduğunu fark edecektir. Ona olan ilginizi kaybetmeden sevgiyle yaklaşırsanız, kısa sürede adapte olacaktır. Kedinizin kendini güvende hissetmesini istiyorsanız yatağından mama kabına kadar her türlü faktörü güvenle hazırlamanız gerekiyor. Ayrıca kaliteli mamalarla onları beslemeli ve kedi kumunun da sağlıklı olduğundan emin olmalısınız.

Yavru Kedim Eve Nasıl Alışır?

Kedimi eve alıştırmak istiyorum diyenler için madde madde bu süreçte yapmanız gerekenleri sıralıyoruz.

  • Öncelikle kedinizin emniyetini sağlamalısınız. Yaşam alanındaki tüm dolapların sağlam bir şekilde monte edildiğinden emin olmalı ve balkon – pencere kapılarının kapalı olmasını sağlamalısınız. Bu durum kedilerin yeni maceralar yaşamasını engeller ve adaptasyon sürecini kolaylaştırır.
  • Kedinizi eve ilk getirdiğinizde onu bırakacağınız ilk yer, yemek yiyeceği yer olacaktır. Bu nedenle su ve mama kaplarını her zaman temiz tutmalısınız. Haliyle yemek ortamının ilk bıraktığınız yer olduğunu hatırlamasını sağlayarak eve alıştırmaya başlayabilirsiniz.
  • Kedilerin kendilerini koruma içgüdüsü her zaman vardır. Çünkü bu dostlarımız sokağa alışkındır. Yavru dostlarınız ev içinde yüksek yerlere zaman zaman çıkarak çevreyi kontrol etmek isteyebilir. Bu nedenle onu dış etkenlerden koruyormuş hissi sağlamak için yaşam alanında kedinize özel yüksek yerler tasarlayabilirsiniz.
  • Kedilerin tırmalama alışkanlığı olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu nedenle mobilya ya da diğer eşyalarınızın zarar görmemesi için tırmalama tahtası bulundurmanızda yarar var.
  • Ev kedilerinin tuvalet sorunu mutlaka çözülmelidir. Kedilerimiz kalabalık ve sesli ortamlarda tuvalet ihtiyacını gidermez. Bu yüzden tuvaletini yapabileceği yeri belirlemeli ve mutlaka kum kabı almalısınız. Kedinize tanıtacağınız kum kabı ne kadar sessiz bir ortamda olursa, eve alışma süreci o kadar kolaylaşacaktır.
  • Son olarak yavru kediniz için yatak seçimi de önemlidir. Salon ve benzeri sesli ortamlarda yatak hazırlamak yerine sessiz ve her zaman vakit geçirebileceği bir alan sunmanız doğru olacaktır.

Sıraladığımız bu maddeler, kedinizin eve alışması için yeterlidir. Ayrıca onlara sürekli ilgi ve sevgi göstererek eve uyum sürecini kısaltabilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kedimi Eve Alıştırmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?