Beyaz papağan özellikleri, beyaz papağan sahiplenmek isteyen insanlar için merak konusu olmaya devam etmektedir. Beyaz papağanlar, görünüşleri itibariyle insanların ilgisini çekmektedir. Beyaz ve canlı tüyleri zaman içinde insanların bilinçsizliğiyle oluşan hava kirliliği nedeniyle canlılığını kaybetmiştir. Temiz bakıldığı sürece bembeyaz tüyleri ile dikkat çekici bir görüntüye ulaşmaktadır. Beyaz papağanlar sevimli görüntülerinin yanından çok da zeki canlılardır.
Beyaz papağan özellikleri konusunu bilmek için öncelikle beyaz papağanları tanımak gerekmektedir. Beyaz papağanların kökeni Avustralya’ya dayanmaktadır. Şu an sayı olarak en çok Endonezya’da bulunan beyaz papağanlar; beyaz kakadu ismiyle de anılmaktadır. Sürü halinde dolaşmaktan keyif almayan beyaz papağanlar; eşleriyle dolaşmayı sevmektedir. Doğal yaşam alanlarında uzun ağaçlı bölgeleri yaşamak için tercih etmektelerdir.
Beyaz papağanlar akıllı ve zeki papağan türleri arasında yer almaktadır. Fiziksel özelliklerine bakıldığında büyük bir kuş türü olduğu görülmektedir. Beyaz papağan özellikleri şöyle sıralanabilmektedir;
Beyaz papağan sahiplenecek kişilerin, beyaz papağan özellikleri ve bakımı konusuna önem göstermeleri gerekmektedir. Beyaz papağanlar iri boyutlarda bir kuş olduğu için büyük kafeslerde barınması gerekmektedir. Küçük kafesler, kanatlarının ve kuyruklarının kırılmasına neden olabilmektedir. Ayrıca rahat hareket edemedikleri için papağanların stres yaşamasına ve mutsuz olmasına neden olmaktadır. Beyaz papağanların oyun oynaması için çeşitli oyuncaklar alınmalıdır. Kemirmeleri için odunlar, kemirecekleri çubuklar mutlaka kafesinin içinde durmalıdır. Beyaz papağanlar kanat çırpma davranışını gösterecekleri için alerjisi olan insanların bakması tehlikeli olabilmektedir. Banyo yapıp yapmayacakları su dolu bir kap ile test edilebilmektedir. Suyu görünce korkup kaçıyorsa zorlamamak gerekmektedir. Fakat oynuyorsa belirli zaman dilimlerinde su dolu kapla banyo yapmasına izin vermek gerekmektedir.
Beyaz papağanların kafeslerinin temizliği kesinlikle aksatılmamalıdır. Kirlenmesine bağlı olarak 1-2 haftada bir mutlaka kafes temizliği yapılmalıdır. Kafesin altına talaşlar koymak tuvalet temizliğini kolaylaştırmaktadır. Kafes temizlendikten sonra eşyaların eski yerlerine, düzenle koyulması gerekmektedir. Beyaz papağanlara kaliteli, zengin besin içerikli mamalar vermek hastalanmamaları için önem arz etmektedir. Beyaz papağanlara özel hayvansal içerikli yemler üretilmektedir. Bunun yanı sıra yemişler, meyveler ve bitkilerle de ek gıda takviyesi yapılabilmektedir. Beyaz papağanlar kolay kolay hastalanmayan güçlü bir yapıya sahiptir. Bu da bakımlarını kolaylaştırmaktadır fakat mantar hastalığı beyaz papağanlarda görülebilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka veterinere götürmek gerekmektedir.
Beyaz Papağan Özellikleri
Yorum Yaz