Muhabbet Kuşu Vitamini Ne İşe Yarar?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Muhabbet kuşu vitamini ne işe yarar sorusu evinde muhabbet kuşu besleyen kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu açıdan muhabbet kuşunda vitamin eksikliği olması takviyelerden yararlanmayı beraberinde getirir. Aynı zamanda muhabbet kuşunuzda vitamin eksikliği sorununu görmemek için önlem alarak da muhabbet kuşu vitaminini kullanabilirsiniz. Çünkü vitaminlerin muhabbet kuşlarının yaşamlarında önemi büyüktür. 

Vitamin eksikliği yaşayan muhabbet kuşlarında genel olarak metabolizmasının güçsüzleşmesi ve bağışıklık sisteminin çökmesi gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına vitamin takviyesi kullanmanız önemlidir.

Muhabbet Kuşları İçin Kullanılan Vitaminler

Muhabbet kuşu vitamini ne işe yarar sorusunun cevabı kadar önem taşıyan bir diğer soru ise muhabbet kuşları için hangi vitaminlerin kullanılacağıdır. Muhabbet kuşları için kullanılan vitaminler, yetişkinlerin ve genç kuşların günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için suya eklenen, kuşların üreme kapasitelerini aktif olarak artırarak sağlıklı yumurta üretmelerini desteklemek, muhabbet kuşlarının yavrularının hızlı ve sağlıklı büyümesini sağlamak amacıyla tercih edilir. 

100cc kapasiteli bir suluk için 2.5cc vitamin takviyesi yeterlidir. Bunun yanı sıra vitaminin kullanma talimatlarını da okuyarak vitamin takviyesini yapabilirsiniz. Muhabbet kuşu için haftada 3 ila 4 günden fazla vitamin takviyesi oldukça fazladır. Bu açıdan yeteri kadar vitamin verilmesi gerekilir. Muhabbet kuşlarının suyunun değiştiğinde vitamin eklenmesi yerine bir sulukta vitaminleri tutmak ve diğerini temiz tutmak daha iyi olacaktır. Muhabbet kuşları için genel olarak Avisto, Edep ve Biyomekanik Aviv gibi takviyeler kullanılır.

Muhabbet Kuşlarında A ve D3 Vitamini

Muhabbet kuşu vitamini ne işe yarar diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabı oldukça çeşitlidir. Muhabbet kuşunuz için aldığınız yemler genel olarak A vitamini içeriği açısından düşüktür. Ancak A vitamini sindirimi ve iştahı destekler. Ayrıca bazı enfeksiyonlara ve parazitlere karşı direnci arttırır. Bu açıdan muhabbet kuşunuz için A vitamini takviyesi yapmak, genç ve üreyen kuşunuzun ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olabilir. D3 vitamini ise kalsiyum metabolizması ile yakından ilişkilidir. Kalsiyum, kas ve kemik sağlığındaki rolü sayesinde canlılık için çok önemlidir. 

D3 vitamini, güçlü muhabbet kuşu yavruları, üreme canlılığı ve genç kuşlar için çok önemlidir. D vitamini, doğrudan güneş ışığının etkisi altında kuşlarda doğal olarak oluşur. Bu açıdan kuşunuzun kafesi güneş ışığı alıyorsa D vitamini eksikliği yaşamaz. Ancak güneş ışığı görmeyen kuşlar için bu vitaminin takviyesinin yapılması gerekir.

Muhabbet Kuşlarında E ve B Vitamini

Muhabbet kuşu vitamini ne işe yarar sorusu kuşunuzun yaşamı önemi için büyük bir öneme sahiptir. Biyolojik bir antioksidan olan E vitamini, aşırı kalabalık ve stres dönemlerinde serbest radikallerin oluşumu arttığından üreme sırasında önemli bir role sahiptir. E vitamini kuşların bağışıklığında önemli bir rol oynar. Kokmuş yağ üreyen çiftlere aşırı beslendiğinde, kuşlarda E vitamini eksik olabilir. Eksiklik belirtileri arasında bacaklarda sertlik, bükülmüş boyun ve bacaklarda güçsüzlük bulunur. Bundan dolayı E vitamini takviyesi kuşunuz için önemlidir. 

Bunun yanı sıra tüm B vitaminleri enzimatik reaksiyonlarda kofaktör olarak yer alır. Bu açıdan B vitamini çok faydalıdır. Çünkü yavru muhabbet kuşlarının beslenme sırasında enerji tüketimi dokuz kat artar. Bu şekilde muhabbet kuşlarının büyümesi en üst düzeye çıkarılır. Aynı zamanda B12 vitamini olarak da bilinen tiamin de muhabbet kuşları için çok önemlidir. Tohumlar bir tiamin kaynağıdır, ancak enteritli olanlar bu kuşlarda yok edilirler. Bu nedenle muhabbet kuşu yemi seçerken çok dikkatli olunmalı ve gerektiği kadarıyla vitamin takviyesi yapılmalıdır.

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Muhabbet Kuşu Vitamini Ne İşe Yarar?