Muhabbet Kuşlarında Depresyon Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Var mı?

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Muhabbet kuşları bazı nedenlerden dolayı depresyona girebilir. Yaşam alanına farklı bir kuş ya da evcil hayvanın gelmesi, ilgisizlik, hijyensizlik ve benzeri durumlardan kaynaklı olarak strese giren kuşlar ruhsal ve fiziksel olarak olumsuz etkilenir. Evinizde bir muhabbet kuşu varsa ve depresyona girip girmediğini anlayamıyorsanız, aşağıdaki belirtileri takip etmenizde yarar var. Bu sayede çözüm için erken davranabilir ve muhabbet kuşunuzun eski haline dönmesini sağlayabilirsiniz.

Muhabbet kuşlarında depresyon nedenleri de merak ediliyor. Öncelikle ilgisiz davrandığınız zamanlarda kuşlar strese girebilir. Ayrıca çevresinde oynayacak bir şey bulamayan ilgisiz kuşlar da kısa sürede depresyona girebilir. Yanındaki kuştan ayrılma, kafes uyumsuzluğu, yüksek ses, aşırı soğuk ya da sıcak ortamlar da muhabbet kuşlarında depresyona nedenleri arasındadır.

Muhabbet Kuşlarında Depresyon Belirtileri

Muhabbet kuşlarının gündelik hayatında pek çok davranış sergilediği biliniyor. Bu süreçte verdikleri tepkiler aslında onların psikolojik durumuyla yakından ilgilidir. Depresyon belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Tüy çekme
  • İştah kaybı
  • Stres çubukları
  • Çığlık atma veya sessizleşme

Çığlık Atma veya Sessizleşme: Muhabbet kuşları depresyonda oldukları anda gün içinde aniden çığlık atabilir ya da sesini hiç çıkarmadan hareketsiz durabilir.

Stres Çubukları: Stresli muhabbet kuşlarının tüylerinde stres çubukları oluşur. Bu çubuklar aslında onların genel sağlığını değil, ruhsal sağlığını yansıtmaktadır.

Tüy Çekme: Kuşunuz depresyona girmişse tüylerini çekmeye başlar. Bu durum aslında en çok görülen depresyon belirtileri arasındadır. Eğer tüy çekmesinin önüne geçmezseniz üzücü durumlarla karşılaşabilirsiniz.

İştah Kaybı: Şüphesiz muhabbet kuşlarındaki bir diğer önemli depresyon belirtisi, iştah kaybıdır. Gün içinde yem tüketmeyen kuşlar su tüketimini de azaltabilir. Bu yüzden vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmanız gerekecektir.

Kuşlarda Depresyonun Tedavisi Var mı?

Elbette muhabbet kuşlarında depresyonun tedavisi bulunmaktadır. Ancak bu tedaviler genelde belirtilere göre uygulanır. Örneğin, tüylerini sürekli çeken kuşlar için tüy tedavisi uygulanır. Kendine zarar veren kuşların ise yaralarının iyileştirilmesine yönelik aksiyonlar alınabilir. Veteriner hekimin teşhis koymasının ardından hızlıca tedavi süreci başlayacağı için depresyonun verdiği zararlar da en aza indirilmiş olacaktır. Unutmayın, muhabbet kuşları çok hassas canlılardır ve yakından takip edilmelidir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Muhabbet Kuşlarında Depresyon Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Var mı?