Yavru Güvercin Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Günümüzdeki pek çok hayvan sever tarafından sahiplenilen güvercinlerin bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Kuş beslemeyi sevenler muhabbet kuşlarından sonra en çok yavru güvercinleri tercih ederken bu konuda bazı durumlara dikkat edilmesi gerektiğini unutmamalıdır. Yavruyken sahiplenilmesi daha mantıklı olan güvercinlerin kuluçka süresi 20 gündür. Daha sonra yumurtadan çıkan ve hızlıca gelişmeye başlayan yavru güvercinlere bu dönemde dikkat edilmelidir. İlk olarak yumurtadan çıktıktan sonra ilk 7-8 gün gözleri kapalı olan bu şirin canlıların tüy dökme ve yeniden tüylenme dönemi başlar. İlk 30 gün içinde büyüyen ve artık olgun bir kuş haline gelen güvercinlerde erişkinlik dönemi 6. aya kadardır. Şimdi yavru güvercin bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Yavru Güvercin Nasıl Beslenmeli?

Yavru güvercinlerde beslenme süreci en önemli aşamadır. İlk 10 güne kadar gaga yoluyla anne ve baba güvercin tarafından beslenen yavru güvercinlerin bu dönemde bol süt tüketmesi gerekir. Sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmesi adına düzenli yem verilmeli ve elbette bakımına da dikkat edilmelidir. 10. günün ardından anne sütünü bırakan yavru güvercin artık yem ve su ile beslenmeye başlar. İlk 3 ay boyunca güvercin yemi ile beslenen sevimli dostlarımız artık tüketeceği yem miktarına kendi karar verir. Elbette bol su tüketimi de yavruluk döneminde çok önemlidir.

Bazı yavru güvercinlerde su içme alışkanlığı çok geç kazanılabilir. Bunu sağlamak adına su kabına sık sık yönlendirebilir ya da avucunuzun içine bir miktar su doldurarak gaga kısmına doğru götürebilirsiniz.

Yavru Güvercinlerde Bakım Nasıl Olmalı?

Ortalama 4 hafta içinde büyüyen güvercinlerin doğduğu ilk hafta itibariyle tüylendiği unutulmamalıdır. Bu dönemde güvercinin ayak bileğine bir künye takılmalıdır. Künyede doğum tarihi, size ait bilgiler ve cinsi yer almalıdır. Yavruluk döneminde künye takmadığınız güvercinler, yetişkinlik döneminde künye takmayı reddedecektir. 1. ayın sonunda artık kendilerinin beslenmesi gereken güvercinlerin ebeveynlerinden yardım almadan su ve yem tüketmesi önemlidir.

Yavru Güvercinlerin Gelişim Süreci

Gelişim sürecinde yavru güvercinlerin bazı aşılanma dönemleri olacaktır. Çünkü çeşitli hastalıklara karşı bağışıklık kazanması için aşılanması gereken güvercinler çoğu zaman çiçek hastalığına yakalanabilir. Belirli aralıklarla yapılan çiçek hastalığı aşısının ilk dozu yavruluk döneminde yapılır.

6. ay sonunda artık cinsel anlamda erişkin sayılabilecek olan güvercinlerin bu dönemde çiftleşmesi uygun değildir. Ortalama 10 ay sonra çiftleştirilmesi gereken yavru güvercinlerin ayrıca ev içinde beslenmesi de önerilmez. Eğer evde güvercin besleyecekseniz büyük bir yaşam alanı oluşturmalı ve güneş ışığından uzak tutmalısınız.

Güvercinler Kaç Sene Yaşar?

Ortalama bir güvercinin yaşam süresi 15 yıldır. Ancak bu süre güvercine nasıl bakıldığına göre değişir. Ayrıca düzenli aşılanma, ilk dönemlerde anne sütü ve yaşam alanı da güvercinlerin yaşam süresini değiştiren faktörler arasındadır.

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Yavru Güvercin Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler