Tüy Dökmeyen 7 Kedi Cinsi

avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Birçok hayvansever evlerinde kedi bakmaya oldukça sıcak baksa da tüylerinden dolayı zaman zaman bu kararlarında çekimser kalabilir. Hangi cins kedi tüy dökmez? Sorusu ise kedi beslemeye karar verenlerin merak ettiği başlıca konular arasındadır. Bazı kedi cinsleri, doğuştan tüysüz olduğu gibi bazıları da tüy dökmeyen özelliklere sahiptir. Buna yönelik size önerebileceğimiz 7 kedi cinsi vardır.

Sibirya Kedisi

Uzun ve yoğun tüylere sahip Sibirya kedisi tüy döker mi? Sibirya kedisine baktığınız zaman oldukça uzun ve yoğun tüyler görebilirsiniz. Fakat şaşırtıcı bir şekilde Sibirya kedisi, tüy dökmeyen bir yapıya sahiptir. Kehribar rengi gözleri ve tombul vücut yapısı ile güzelliği dillere destan olan dostumuzun yağlı cildi nedeniyle tüy dökme problemi bulunmamaktadır. 

Sfenks Kedisi

Tüysüz kedi cinsleri aradığınızda karşınıza çıkan ilk kedi cinsi Sfenks kedisidir. Atletik vücut yapıları ve zekâları ile ünlenen Sfenks kedisinin, kuyruklarının uç kısmı ve kulaklarının dış kısmı haricinde vücudunun hiçbir bölümünde tüy yoktur. Bunun nedeni ise, keratin hücresinden yoksun olan genetik mutasyondur. Fakat Sfenks kedisi, şaşırtıcı bir şekilde hipoalerjenik kedi cinsleri grubuna dahil edilemez. Sfenks kedisinin tükürük salgısında yer alan protein, bazı kişilerde alerjiyi tetikleyebilir.

Bambino Kedisi

Sfenks ile Muchkin kedi ırklarının karışı olarak ortaya çıkan Bambino kedi ırkı ve özellikleri, tüysüz ve kısa boyludur. Minik vücutlarına göre oldukça hareketli olan Bambino kedisi, 2005 yılında ABD’de üretilmeye başlanmıştır. Sfenks kedilerinden farklı olarak buruşuk derili ve kısa boylu olan Bambino kedisinin gözleri mavidir. Bambino kedisi genetik olarak cilt hastalıklarına meyilli olmakla birlikte ortalama 13-14 yıl yaşam süresine sahiptir. 

Bengal Kedisi

Leopar ve kaplan gibi vahşi atalarına ait görünümleri ile dikkat çeken Bengal kedisi, diğer kedilere kıyasla oldukça az tüy döker. Leopara benzeyen görünümü ile bakanları ürküten Bengal kedisi neden yasaklandı? 2019 yılında Avrupa’da ortaya çıkan bir yasak kararı ile Bengal kedisinin satışı yasaklanmıştır. Bunun nedeni ise, türün evcilleştirme yöntemi ile doğal yaşamlarından yoksun bırakılması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan davranışsal bozukluklardır.

British Shorthair

Eve hangi kedi alınır, sorunuza verilebilecek en güzel cins önerisi British Shorthair olabilir. Kedilerde tüy dökme problemi, cilt kuruluğunun bir sonucudur. Cilt kuruluğu fazla olan kediler, daha çok tüy döker. Fakat British Shorthair kedi cinsi, yağlı bir vücuda sahip olduğu için çok az tüy dökme özelliği ile kedi sahiplerinin favorileri arasında yer alır.

Siyam Kedisi

Mavi gözleri ve kendilerine özgü yüz maskeleri ile birçok hayvanseverin favori cinsleri arasında yer alan Siyam kedisinin tüyleri çok kısa olduğu için az tüy dökerler. Aynı zamanda düzenli aralıklarla tüylerini tarayarak, tüy dökme problemini neredeyse sıfıra indirebilmeniz mümkündür. Alerjisi olan kişiler için en uygun cinslerden biri olan Siyam kedisi hem arkadaş canlısı karakterleri hem de uysal yapıları ile çocuklu ailelerin severek tercih edebileceği bir kedi cinsidir. 

Russian Blue

Koyu gri rengi, yeşil ve uysal bakışları ile birçok kişinin gönlünde taht kuran Russian blue kedi cinsi, yılın belirli dönemleri dışında tüy dökmezler. Russian Blue cinsi, mevsimsel olarak yılda sadece 2 defa tüy dökmeye yatkındır. Russian Blue cinsi besleyenler, yılda 2 defadan fazla rahatsız edici tüy dökme problemleri ile karşı karşıya kalmazlar. Nazik ve uysal yapıları ile ev kedisi olmaya gayet uygun olan Russian Blue hem diğer evcil hayvanlarla hem de çocuklarla oldukça iyi anlaşabilir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Tüy Dökmeyen 7 Kedi Cinsi